
Nyttehaven » Køkkenhaven » Radise
Sorter efter navn
Sorter efter latinsk navn
Sorter efter højde
Radise,
Raphanus sativus.
Radise er en af de tidligst afgrøder man kan høste. Der er forskellige sorter: runde ('Cherry Belle', 'Saxa') og aflange ('French Breakfast'), mere eller mindre røde. Radise kan også bruges som mellemkultur og kan sås frem til september. De senere hold kan dog angribes af kålfluens larver og kålorme. Radiser kan sås tidligt mellem porrer, gulerod, og andre køkkenurter der er små i starten. Der er ingen grund til at bruge speciel plads til radiser.
marts.
Høstes i april.
almindelig havejord.
Bredså frøene og vend dem ned i jorden med en rive. Tynd ud til ca 2-3cm mellem planterne.
Radise kan også dyrkes fra det tidligste forår i drivhus, f.eks. under små tomat- eller agurkeplanter.
Kålfluens larver gnaver af bladene, specielt for senere såede radiser. Brug jorddække eller insektnet.
Se også: Radise på Wikipedia,
Google Billeder,
Wikimedia Commons,
Wikipedia (Engelsk),
Flickr,
Florainfo,
Den Store Danske Encyklopædi,
Biopix,
Nordisk Illustreret Havebrugsleksikon 1921,
Opskrifter på Alletiders opskrifter,
Opskrifter på opskrifter.dk.
|